Kohti kokin tutkintoa osa 2: juomatuntemusta, anniskelupassi ja keittiöhommiin.

 


Kolmas viikko alkaa olemaan ohi opintoja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa. Kaksi ensimmäistä viikkoa oli hieman verkkaisia, mutta vähitellen päästään vauhtiin.

Viikon aluksi suoritimme anniskelupassitestin (tenttitulos 39/40) ja tiistaina keskityimme eri alkoholijuomien maantieteeseen sekä drinkkien tekoon. Perjantaina oli vuorossa teemapäivä oluen ja viinien osalta. Juomatuntemusta saimme lisää myös viime viikolla, kun tutustuimme erilaisiin kahvijuomiin sekä pressokoneen käyttöön ja pesuun. Pressokoneen käyttöä saamme harjoitella joka päivä koulussa. 

Lisäksi yksi päivä käsiteltiin työturvallisuutta keittiötyössä sekä  yleisesti työtä ammattikeittössä. Kävimme läpi pesukoneen, uunien, hellojen, kylmävarastojen sekä muiden laitteiden käytön. Näitä päästään harjoittelemaan lisää seuraavalla viikolla alkavissa ruoanlaittopäivissä. 

Työturvallisuuteen kuuluu olennaisesti myös kokin kengät, jotka ovat kemikaalisuojatut sekä suojaavat jalkoja, mikäli joku esine tippuu varpaille. Kengät joudumme ostamaan omille rahoilla samoin kuin kokkiveitset.

Teoriaosioiden jälkeen pääsimme vihdoinkin koulutuskeittiöön tekemään ruokaa. Teimme siellä monia ruokia ennen ravintolan harjoitukseen siirtymistä. Samalla sai kokemusta millä tavalla keittiössä toimivat induktiohellat, uunit ym. laitteet toimivat. Meillä on aktiivinen ryhmä ja teimme ahkerasti hommia itsenäisesti. Opettajien tarvitsi antaa vain pieniä vinkkejä ruoanlaiton välissä.

 

Opetuskeittiössä valmistimme alkuruokia, pääruoakia sekä jälkiruokia.
 

Ajatuksellisesti alan vaihto on tuntunut hyvältä, sillä nyt olen saanut myös vapaa-ajalla intoa lisää kokkaukseen. 

 Blogin julkaisuhetkellä olen ollut ravintolaharjoitttelussa ala cartessa 3 viikkoa. Tästä lisää seuraavalla kerraa.

 


Kommentit