Arvioitu kokkausaika 20min
Kaamosaikaan tekee välillä mieli mässäillä epäterveellisesti. Tampereella oli muutama vuosi sitten Laukontorilla tarjolla philly cheese steak -leipiä. Valitettavasti myynti loppui ja joutui sitten ottamaan tässäkin asiassa keittokauhan käteen. Olen pyrkinyt tässä reseptissä autenttisuuteen, sillä leivästä löytyy hyvin monenkirjavia reseptejä mm. erilaisilla juustovaihtoehdoilla.
Alkuperäisessä leivässä käytetään Amerikan cheese -juustoa, joka on prossesoitu juusto. Lähimmäksi tätä päästään esim. kauppojen prosessoiduilla hampurilaisjuustoilla. Leivän voi aina leipoa myös itse, mutta olen käyttänyt kaupan valmiita paistettavia patonkeja. Oheisella reseptillä teet jättikokoisen perinteisen leivän tai kaksi pienempää patonkia.
Raaka-aineet:
- esipaistettu ciabatta tai 2 kpl patonkeja.
- n.120g entrecotea
- iso sipuli
- paljon prosessoitua juustoa (esim. hampurilaisjuusto).
- mustapippuria ja suolaa
Näin se kokataan:
1. Laita entrecote puoli tuntia ennen kokkausta pakastimeen. Saat hieman jäisenä leikattua siitä todella ohuita siivuja.
2. Laita esipaistettu leipä uuniin
3. Laita juusto sulamaan vesihauteessa kastikkeeksi
4. Lisää pannulle hieman öljyä ja pilkotut sipulit. Kuullota sipuleita kunnes ne ovat saaneet väriä. Siirrä sipulit sivuun.
5. Lisää pannulle pieneksi pilkottu entrecote. Paista pintaa ruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Halkaise leipä ja voitele juustokastikkeella molemmat puoliskot.
7. Lisää leivän sisälle liha ja sipulit ja näiden päälle vielä reilusti juustokastiketta.
8. Nauti!
Vinkit:
- Tämän ei ole tarkoituskaan olla mitään terveysruokaa, joten älä edes yritä keventää reseptiä.
- Leivän puoliskot voi voidella myös majoneesilla ja laittaa kaiken juustokastikkeen täytteiden päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti