Mun suosikki kanapizza

 


 

Pizza on mulla lähes joka viikkoinen ruoka kotona. Söin vuosia sitten Pizzeria Napolissa Pollo Pesto e Rucolan, joka on ehdottomasti paras kanapizza, jota olen päässyt syömään. Jääkaapissani sattui olemaan yksi viikonlopusta yli jäänyt kanan rintaleike, joten mieleeni tuli kokeilla kotona jotain samantyyppistä pizzaa. 

S-marketeista löytyy Suomalainen menestysresepti -kilpailun tuotoksena nokkospestoa, jota ajattelin kokeilla pizzassa perinteisen peston sijaan. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta haluan omalta osaltani tukea näitä kotimaisia ekologisia vaihtoehtoja. Nokkonen on muutenkin täysin alikäytettyä superruokaa ja hienoa, että sitä saa nyt ostettua nokkospestona myös pienistä lähikaupoista.

Pizzataikina reseptejä löytyy netistä nykyään paljon, joten siihen en paneudu tässä enempää. Teen itse pikataikinaa tunnin nostatuksella, johon laitan noin puoli pussia kuivahiivaa, 2dl vettä, sopivasti jauhoja sekä hieman öljyä, suolaa ja sokeria. Taikinaa kannattaa vaivata 10 minuuttia, jotta saa kunnon sitkon aikaan. Se on valmista silloin, kun taikina ei repeä sitä venyttäessä. Kotona teen aika usein taikina luomuvehnäjauhoista, sillä luomujauhoja käyttämällä saa mukavan rapeita pizzapohjia. 

 

No mutta sitten tärkeimpiin, eli täytteisiin.

- kanan rintafile ohueksi pilkottuna. En käytä ikinä keittiössäni valmiita kanasuikaleita, sillä kokonaisesta fileestä leikatut suikaleet ovat paljon parempia.
- mozzarellajuusto
- hieman vahvempaa juustoa. Itse käytin tällä kertaa Tampereen kauppahallin juustoshopista ostamaani päiväysjuustoista tehtyä pakasteraastetta. Siihen on sekoitettu maukkauita laadukkaita juustoja ja maku on vahva.
- tomaattimurskaa ohut kerros pohjalle.
- noin puoli desiä pannulla paahdettu auringonkukansiemeniä. Siemeniä saa olla reilusti pizzan päällä, sillä ne lisäävät mukavasti suutuntumaa.
- noin puoli purkkia nokkospestoa
- päälle rucolaa
 
Lisää paahdetut siemenet, pesto ja rucola vasta paistamisen jälkeen pizzan päälle.  
 
Itse lämmitän uuniin aina 300 asteeseen ja laitan pizzan ilman leivinpaperia pellin päälle. Näin syntyy parempi pohja kuin paperin kanssa. 
 



Kommentit