Tampereelle perustettiin georgialainen ravintola Rioni ja kävin siellä syömässä georgialaista lounasta. Söin lounaaksi lihapullakeittoa, jossa oli todella hyvä yrttinen ja pirteän makuinen liemi. Keittoa syötiin leivän kanssa ja kastelin sitä herkkulliseen liemeen. Mielenkiinto syntyi, miten tuollaisen makumaailman saa aikaan.
Nopealla googletuksella löytyi heti georgiancook.comin resepti, jota hieman mukailin saadakseni mahdollisimman identtisen makumaailman Rionin tarjoaman keiton kanssa. Jätin riisin liemestä pois ja lisäsin hieman mausteisuutta. Lopputulos osui kyllä kohdalleen ja tästä tuli varmasti yksi resepti lisää kotikeittiöön, joka on suhteellisen helppo ja nopea valmistaa.
Ainekset:
Lihapullien valmistelu
1. Sekoita keskenään jauheliha, silputtu sipuli, kananmuna, leipämurut, 2tl suolaa ja 2tl rouhittua punapippuria sekä puolet silputusta korianterista ja valkosipulista sekä puolet tomaattisäilykkeestä.
2. Sekoita huolella useita minuutteja, kunnes massa alkaa muuttumaan lähes liisterämiseksi ja tarttumaan kiinni kulhon reunoihin. Tällä tavalla valmisteltu massa pysyy kasassa, kun lihapullat keitetään liemessä.
3. Anna massan maustua tämän jälkeen puolen tunnin verran.
4. Muotoile massasta haluamasi kokoisia lihapullia. Rionissa tarjotut lihapullat oli todella isoja, joten päätin itsekin tehdä sellaisia ajan säästämiseksi.
Keiton valmistaminen
1. Lisää kattilaan 6dl vettä, loput tomaattimurskasta sekä laakerinlehti.
2. Lämmitä liemi kiehumispisteeseen ja tiputa lihapullat varovasti liemeen
3. Keitä lihapullia liemessä noin 20 minuutin ajan välillä sekoittaen.
4. Tarkista vielä liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos liemi maistuu vielä tässä vaiheessa laimealle, niin keitä sitä enemmän kasaan. Maku tiivistyy ja yllätyt iloisesti.
5. Sekoita lopuksi joukkoon loput korianteri ja valkosipuli.
6. Tarjoile leivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti