Kokonainen kana on helppoa arkiruoka, jota tulee tehtyä usein eri tavoin. Aivan sattumalta törmäsin perulaisen kokonaisen kanan reseptiin, joka vaikutti suhteellisen nopealta valmistettavalta ja myös herkulliselta. Kokkaaminen oli tässäkin tapauksessa ainoastaan marinadin valmistaminen, kanan maustaminen ja grillaaminen uunissa tai grillissä.
Perulaiseen kanaan kuuluu lisäksi vihreä kastike (Aji Verde), johon kanaaa dipataan syödessä. Tämä voi kuitenkin halutessaan jättää myös tekemättä, sillä kana on jo sellaisenaan herkullista. Kanaa kannattaa marinoida vähintään yön yli, jotta liha maustuu kunnolla.
Kanan marinointi
Marinadi on helppo valmistaa. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja surauta marinadi tasaiseksi massaksi.
puolikkaan limen mehu
reilusti tuoretta korianteria
reilusti tuoretta basilikaa
3rkl oliiviöljyä
3rkl soijakastiketta
1/2rkl suolaa
1tl dijon sinappia
2 tl sokeria tai hunajaa
1tl rouhittua mustapippuria
1tl juustokuminaa
1rkl savupaprikaa
1rkl aji panca chilitahnaa. Voit käyttää korvaavana chilitahna esim. sambalia tai srirachaa
1tl chilijauhetta
Vihreä kastike
1,25dl majoneesia
1rkl oliiviöljyä
reilusti korianteria
1 valkosipulinkynsi
1 jalapeno
Puolikkaan limen mehu
1tl suolaa
Kanan paistaminen
1, Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Paista kanaa uunissa 20 minuuttia. Tämän jälkeen voit laskea uunin lämpötilan 180 asteeseen. Uuniin voi tässä vaiheessa laittaa vesiastian. Höyrystyvä vesi tekee kanan nahasta entistä herkullisemman.
3. Paista vielä noin tunti ja nosta kana pois uunista. Anna tekeytyä jalustalla ainakin vartin verran.
Paistoajat ovat vain ohjeellisia, sillä ne tietysti riippuvat kanan koosta. Itse käytin kookasta kanaa ja siksi paistoaika oli aika pitkä. Suosittelen käyttämään lihalämpömittaria, jossa sellainen keittiöstä löytyy. Kanan tulisi olla paksuimmasta kohdastaan noin 75 astetta.
On hyvä muistaa, ettei pinkki väri lihassa tarkoita rakaa. Varsinkin kokonaista kanaa valmistaessa jää usein luiden lähelle hieman punaisempia kohtia!
Kommentit
Lähetä kommentti