Pollo a la Brasa - perulainen grillattu kana

 

Kokonainen kana on helppoa arkiruoka, jota tulee tehtyä usein eri tavoin. Aivan sattumalta törmäsin perulaisen kokonaisen kanan reseptiin, joka vaikutti suhteellisen nopealta valmistettavalta ja myös herkulliselta. Kokkaaminen oli tässäkin tapauksessa ainoastaan marinadin valmistaminen, kanan maustaminen ja grillaaminen uunissa tai grillissä. 

Perulaiseen kanaan kuuluu lisäksi vihreä kastike (Aji Verde), johon kanaaa dipataan syödessä. Tämä voi kuitenkin halutessaan jättää myös tekemättä, sillä kana on jo sellaisenaan herkullista. Kanaa kannattaa marinoida vähintään yön yli, jotta liha maustuu kunnolla.


Kanan marinointi

Marinadi on helppo valmistaa. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja surauta marinadi tasaiseksi massaksi. 

6 kynttä valkosipulia
puolikkaan limen mehu
reilusti tuoretta korianteria
reilusti tuoretta basilikaa
3rkl oliiviöljyä
3rkl soijakastiketta
1/2rkl suolaa
1tl dijon sinappia
2 tl sokeria tai hunajaa
1tl rouhittua mustapippuria
1tl juustokuminaa
1rkl savupaprikaa
1rkl aji panca chilitahnaa. Voit käyttää korvaavana chilitahna esim. sambalia tai srirachaa
1tl chilijauhetta

Anna kanan marinoitua vähintään muutama tunti, jotta liha maustuu kunnolla. Muista lusikoida marinadia myös kanan sisään! Kanan marinoituessa voit valmistaa vihreän kastikkeen.


Vihreä kastike

Kastike tehdään myös tehosekoittimessa. Lisää vain ainekset astiaan ja menoksi.

1,25dl majoneesia

1rkl oliiviöljyä

reilusti korianteria

1 valkosipulinkynsi

1 jalapeno

Puolikkaan limen mehu

1tl suolaa


Kanan paistaminen

1, Lämmitä uuni 200 asteeseen

2. Paista kanaa uunissa 20 minuuttia. Tämän jälkeen voit laskea uunin lämpötilan 180 asteeseen. Uuniin voi tässä vaiheessa laittaa vesiastian. Höyrystyvä vesi tekee kanan nahasta entistä herkullisemman.

3. Paista vielä noin tunti ja nosta kana pois uunista. Anna tekeytyä jalustalla ainakin vartin verran.

Paistoajat ovat vain ohjeellisia, sillä ne tietysti riippuvat kanan koosta. Itse käytin kookasta kanaa ja siksi paistoaika oli aika pitkä. Suosittelen käyttämään lihalämpömittaria, jossa sellainen keittiöstä löytyy. Kanan tulisi olla paksuimmasta kohdastaan noin 75 astetta. 

On hyvä muistaa, ettei pinkki väri lihassa tarkoita rakaa. Varsinkin kokonaista kanaa valmistaessa jää usein luiden lähelle hieman punaisempia kohtia!


Kommentit