Tarkastelin eräs ilta
Sanjeev Kapoorin Youtube-kanavaa, jos sieltä löytyisi intialaisia tofu-reseptejä. Löytyihän niitä, mutta silmiini pisti tofu sliders -resepti, jossa tofu paistettiin ruskeaksi voissa ja sitten vielä BBQ-kastikkeen kanssa. Ajattelin testata samanlaista tekniikka, sillä paistopinta näytti todella herkulliselta. Muutin BBQ-kastikkeen reseptiä hieman Sanjeevin reseptistä, sillä olen aina pitänyt Coca-Cola-pohjaisista kastikkeista ja soijakastikkeesta antamassa lisämakua.
Yksi tärkeä asia tofuhampparissa on sopivan kova tofu. Tein ensimmäistä kertaa hampparit hieman liian pehmeästä tofusta ja se ei pysynyt oikein kasassa. Maku oli kuitenkin hyvä. Lisämakua saisi varmasti, jos käyttäisi savustettua tofua, jota ajattelin myös kokeilla. Huomasin lisäksi, että suolaa saa tofun pintaa laittaa aika reilusti, sillä osa jää paistaessa pannnuun.
Nopeaa BBQ-kastike
Valmistellaan ensin BBQ-kastike, joka saa maustua hetken aikaa ennen tofun paistamista. Kastikkeeseen tarvitset:
- desilitra ketsuppia
- 2kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
- öljyä tai voita paistamiseen
- puoli desiä Coca-Colaa
- 1-2rkl tummaa soijakastiketta
- 1rkl Worcesterinkastiketta (kastikkeesta löytyy myös vegaaninen versio!)
- 1rkl chilikastiketta. Chiliä voi luonnollisesti lisätä tai vähentää oman maun mukaan!
- 1/2rkl sipulijauhetta
- 1/4rkl valkosipulijauhetta
- 1/2rkl savupaprikajauhetta
- 3/4rkl sinappijauhetta
BBQ-kastikkeen valmistaminen sujui nopeasti ja varmasti teen jatkossa aina itse kastikkeen. Todella herkullisen makuista siitä tuli.
1. lämmitä rasva pannulla
2. lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja paista minuutti
3. lisää pannulle ketsuppi ja anna sen kuplia pannulla 2 minuuttia
4. Lisää joukkoon chilisoossi ja kuivamausteet ja anna niiden paistua minuutin verran
5. Lisää pannulle Worcesterinkastike, soijakastike ja Coca-Cola. Anna kastikkeen paksuuntua.
6. Kastike on valmis, kun se on tiivistynyt siirappiseksi. Tarkista tässä vaiheessa maku.
7. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Ylijäämäkastikkeen voi pullottaa ja käyttää seuraavalla kerralla.
Tofuhampparit
Näiden hampurilaisten valmistamiseen ei kauaa kulu, kun bbq-kastike on valmista. Itse valmistin kastiketta tuplamäärän ja teen hampurilaisia lounaaksi tulevina päivinä. Sanjeev laittoi omassa reseptissään seuraavanlaiset täytteet, mutta täytteet voi aina laittaa myös oman maun mukaisesti.
- 3kpl pieniä sämpylöitä
- 1pkt tofua leikattuna kolmeksi pihviksi
- tomaatti
- punasipulia
- bbq-kastiketta
- majoneesia
- korianteria
- mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria
Itse hampurilaisten valmistaminen on perinteisesti nopea projekti. Tärkein asia on kannen ruskistamisen ja tietenkin itse tofun paistaminen. Tässä reseptissä kannattaa käyttää nonstick-pintaista pannua, jotta tofu ei tartu kiinni. Itse paistaminen tehdään seuraavalla tavalla:
1. Lämmitä pannussa rasvaa
2. Heitä tofupihvit pannulle ja lisää niiden päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria
3. Anna tofun paistua rasvassa pari minuuttia, jotta sen pinta ruskistuu kunnolla.
4. Käännä pihvit ja mausta paistuneet puolet suolalla ja pippurilla. Sivele tämän jälkeen pintaan puolikas ruokalusikallinen BBQ-kastiketta per pihvi.
5. Käännä parin minuutin jälkeen pihvit uudelleen ja paista nyt kastikkeella siveltyä puolta minuutti. Sivele tässä vaiheessa myös toiselle puolella kastiketta.
6. Käännä vielä kerran ja paista toista puolta minuutti. Näin saat lisäpintaa paistuneesta kastikkeesta.
Sitten vain kasaamaan hampurilaista!
7. Sivele toiselle sämpylän puoliskolle majoneesia ja toiselle reilusti ihanaa BBQ-kastiketta. Itse käytin majoneesina oma tekemääni valkosipulimajoneesia, johon olin lisännyt myös hieman chiliä.
8. Lisää haluamasi täytteen hampurilaisen sisään ja eikun suuta kohden!
Kommentit
Lähetä kommentti