Kana tikka masala


 
Tein ensimmäistä kertaa tikka masalaa kotona. Suurin yllätys ruokaa maistaessa oli marinoidun kanan ja kastikkeen mahtava maku. Marinointi kannattaakin tehdä ajan kanssa. Resepti saattaa tuntua lukiessa hieman monimutkaiselta, mutta tikka masala on kyllä helppo tehdä, sillä se tehdään kahdessa osassa melko suoraviivaisesti ilman sen ihmeempiä tekniikoita. Kana marinoidaan ensin ja toisessa vaiheessa valmistetaan kastike ja lisätään paistetut kanapalat joukkoon.
 
Kuten totuttua, niin tästäkään perinteisestä ruoasta ei löydy sitä ainoaa ja oikeaa tapaa valmistaa. Mausteiden ja raaka-aineiden määrät vaihtelevat hyvin paljon tekijästä riippuen. Tärkeintä onkin oppia tekemään ruoka oman maun mukaiseksi ja maistella kastiketta ruokaa laittaessa. Itse lisäsin ruokaan vähän sokeria ja sitruunaa vielä loppuvaiheessa, kun olin vahingossa laittanut liikaa chiliä ja kaipasin happoja lisää.
 
 
Kanan marinointiin tarvitset:
- 1 paketti kana paistileikettä paloiteltuna. Voit käyttää myös filettä, mutta leikkeessä on enemmän makua.
- 4 valkosipulinkynttä raastettuna
- 2 cm pala inkivääriä raastettuna
- 1rkl cashmirin chiliä. Mikäli et löydä sitä kaupasta, voit käyttää normaalia punaista chilijauhetta teelusikallisen.
- 1/2rkl kurkumaa
- 1/2rkl garam masalaa
- 2tl suolaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- noin 1dl maustamatonta rasvaista yoghurttia
 

1 Sekoita marinadin ainekset ja kanapalat kulhossa hyvin. Anna kanan marinoitua useampi tunti tai yön yli. 

2. Paista kanapalat pannulla tai uunissa ruskeaksi. Kanan ei tarvitse olla sisältä kypsää, sillä se kypsyy lopullisesti kastikkeessa.

 
 
Kastikkeen valmistukseen tarvitset:
 - 2 sipulia pieneksi pilkottuna
- 2 kynttä valkosipulia pilkottuna
- 2cm pala inkivääriä pilkottuna
- Purkki tomaattimurskaa
- 1rkl kurkumaa
- 1rkl korianterijauhetta
- 1rkl punaista chilijauhetta
- 1rkl juustokuminaa
- 1rkl garam masalaa
- 2dl vispikermaa
- Suolaa
- Tuoretta korianteria

1. Lisää kuumalle pannulle öljyä ja paista siinä sipuleita kunnes ne ruskistuvat hieman

2. Lisää joukkoon valkosipuli- ja inkiväärisilppu ja paista niitä 2 minuuttia sekoittaen

3. Lisää pannulle kuivamausteet ja pyörittele ne sipulisilpun sekaan

4. Kaada tomaattimurska pannulle. Anna nesteen redusoitua siten, että kastikkeesta tulee tomaattipyreen kaltaista kiinteää.

5. Lisää joukkoon kanapalat ja pyörittele niitä pyreessä.

6. Lisää joukkoon purkki vispikermaa, sekoita kunnolla ja anna kastikkeen kiehua hiljakseen 10-15 minuuttia. Maista tässä vaiheessa kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Kastike on valmista, kun se on paksuunut.

7. Lisää tuoretta korianteria kastikkeen päälle annokseen.


Kommentit