Setsuanilainen hot pot on tulinen ja tajunnan räjäyttävää juhlapöydän ruoka. Hot pot sijoitetaan pöydän keskelle ja jokainen laittaa haluamiaan aineksia kypsymään kuumaan liemeen. Kattila kannattaa sijoittaa lämpölevyn päälle, jotta liemeä ei tarvitse välillä käydä lämmittämässä.
Ei kannata pelätä isoa chilin ja pippurin määrää reseptissä. Tulisuutta ei tartu raaka-aineisiin liikaa, mutta kuitenkin riittävästi chilin ystävän kannalta. Ylivoimaisesti parhaat nuudelit olen valmistanut hot potissa. Niistä tulee todella maukkaita ja tulisia, kun ne imevät paljon makua sisäänsä.
Hot potin valmistelu on melko suoraviivaista kokkausta ja siihen ei kulu paljoa aikaa. Enemmän aikaa menee liemessä valmistettavien raaka-aineiden pilkkomiseen ja asettamiseen tarjoilulautasille. Pilkkomisen voit suorittaa liemen kiehuessa liedellä. Tästä reseptistä syntyy 2 litraa hot pottia. Isommalle porukalle voi tehdä tupla- tai triplamäärän.
Ainekset
1. kuumenna öljyä kattilassa
2. Lisää öljyyn paahtumaan tähtianikset, neilikat, kokonaiset chilit, setsuaninpippurit ja kanelitangot. Anna paahtua 2 minuuttia. Tässä vaiheessa huomaat, että keittiö on täynnä mausteiden tuoksua.
3. Lisää joukkoon valkosipulinpalat ja inkiväärin viipaleet. Anna paistua minuutin verran
4. Lisää doubianjiangia ja anna sen paistua kunnes siitä alkaa irtoamaan öljyä
5. Lisää liemi, vesi ja laakerinlehdet
6. Keitä hiljaisella lämmöllä 30min. Pilko tällä välin aineksia.
7. Nosta kattila pöytään
-
Kommentit
Lähetä kommentti