Pad Kee Mao - kännisen kokin nuudelit


Tämä ruoka sai Anthony Bourdainin haukkomaan henkeään thaimaalaisessa katukeittiössä. Todella tulinen autenttinen thaimaalainen ruoka, joka tuottaa samaan aikaan tulisuudellaan tuskaa ja maullaan nautintoa. 

Luin läpi useita reseptejä, jotta löytäisin tämänkin eri resepteissä vaihtelevan ruoan perusajatuksen. Mikäli haluat tehdä reseptistä miedomman länkkäriversion, niin vähennä chilien määrää tai käytä miedompia chilejä. Thaimaalaiset chilit ovat todella tulisia.

Vegaanisen version tästä saa jättämällä peruskastikkeessa pois kalakastikkeen ja vaihtamalla kanan tofuun.

 

Arvioitu kokkaamisaika 20-25min riippuen kokin ripeydestä

 

Peruskastike (2 annokseen)

4rkl Osterikastiketta

1rkl thaimaalaista vaaleaa soijakastiketta

1rkl kalakastiketta (vegaanit jättää tän pois)

2rkl thaimaalaista paksua tummaa soijakastiketta

 

Sekoita ainekset keskenään

 

Yhteen annokseen tarvitset:

1 salottisipuli

1 kanafile tai puolikas tofu

2 kynttä valkosipulia

1 sentin pala inkivääriä

1-2kpl punainen thai chili

1 vihreä thai chili

Kanaa tai tofua

kourallinen thai pyhää basilikaa tai vaihtoehtoisesti thai basilikaa

Kevätsipuli, kokonaisia vihreitä papuja tai parsakaalia

Riisiä

 

 

  1. Lämmitä öljyä wokissa

  2. Lisää pannulle puolikas sipuli ja paista sitä pari minuuttia

  3. Lisää pannulle kanasuikaleet ja paista niitä muutama minuutti. Jos teet vegaanista versiota, niin tofua ei tarvitse paistaa pannulla kuin minuutin verran.

  4. Lisää pannulle hyvin pieneksi pilkotut valkosipuli, inkivääri ja vihreä chili ja paista niitä pari minuuttia.

  5. Lisää pannulle reilu nippu thai basilikaa ja parsakaali. Anna niiden paistua hetki

  6. Lisää pannulle kourallinen pilkotut punaiset chilit ja vihreä ainesosa (kevätsipuli, pavut tai parskakaali). Paista hetki.

  7. Lisää pannulle 5 ruokalusikallista kastiketta. Sekoita kastike hyvin aineksien kanssa.

  8. Tarjoa riisin kanssa, sillä tämä on kännisen kokin nuudeliannos!

 

Lisävinkit:

- voit halutessasi lisätä ruokalusikallisen sokeria vaiheessa 4. tasapainottamaan makuja. Yhdessä löytämässäni reseptissä valkosipuli ja inkivääri laitettiin ruokosokeriin ennen pannuun laittamista.

- lisää pyhää basilikaa juuri niin paljon kuin haluat.

Kommentit

  1. Vegaanit jättää varmaan myös osterikastikkeen pois 😂

    VastaaPoista

Lähetä kommentti