Tuorepastan oikea valmistusaika


Omaan kotitalouteen saapui kuukausi sitten pastakone ja pasta-annoksista on tullut näin korona-aikana vakiolounas, jonka voi valmistaa nopeasti kotona. Kuukauden aikana on tullut opeteltua erilaisia pastaruokia ja valmistustekniikkaa. Yksi kysymysmerkki itselleni on ollut pastan valmistuaika.

Onneksi nykypäivänä löytyy Youtubesta paljon informatiivisia ruokakanavia, joista löytää nopeasti tietoa ruoanlaitosta. Löysin tubesta katuruokavideon, jossa italialainen porukka teki tuorepastasta annoksia. He pitivät tuorepastaa vain 10 sekuntia keittovedessä ja sen jälkeen alle minuutin pannulla kastikkeessa. Gordon Ramsayn opetti omalla videollaan pasta-annosten tekoa ja painotti, että tuorepastan pitäminen kiehuvassa vedessä on sekuntipeliä. Näistä kahdesta videosta löysin itselleni sopivan tekniikan.

Olen päätynyt siihen, että sopiva aika tuoreelle ohuelle nauhapastalle kattilassa on noin 15-20 sekuntia, jonka jälkeen loppukypsennys tapahtuu pannulla noin 1-2 minuutin ajan. Näin tuorepastasta ei tule pehmeää mössöä, josta puuttuu täysin purutuntuma. On hyvä muistaa, että pastan kypsyminen riippuu sen paksuudesta.  Esimerkiksi ravioleja joutunee pitämään kiehuvassa vedessä lähemmäs minuutin ennen pannulle laittamista. 

 

Nopea nokkospestopasta

Tässä yksi arjen resepti, joka on todella nopea valmistaa, jos sinulle on raaka-aineet valmiina. Teet alle 10 minuutissa simppelin pasta-annoksen. Tarvitset seuraavat raaka-aineet:

- 2 rkl nokkospestoa
- 1 annos tagliatelli tuorepastaa
- pecorino-juustoa
- paahdettuja auringonkukansiemeniä

Kokkaus
1. Lisää keitinvesi kiehumaan ja lisää siihen suolaa. Odota, että vesi alkaa kiehumaan
2. Lämmitä pannua ja lisää 2 ruokalusikallista nokkospestoa. Anna peston paistua pannulla puoli minuuttia. Lisää tämän jälkeen hieman keitinvettä peston sekaan, ettei se pala pohjaan.
3. Lisää tuore nauhapasta kattilaan noin 15-20 sekunniksi.
4. Nosta pasta pannulle ja sekoita peston kanssa. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä.
5. Sekoita pastan sekaan pecorino-juustoa. Nosta pannu hellalta minuutin jälkeen.
6. Lisää päälle paahdettuja auringonkukansiemeniä ja tuoreita yrttejä.

 

Muistinko jo mainita, etten enää ikinä ostaa pastaa kaupasta! Pastakone on aivan mahtava ostos. Sillä tekee helposti myös karjalanpiirakan ruistaikinan, eikä kaulinkäsi väsy.

 


Kommentit