New Yorkin sipulikastike

Kokkausaika noin 60 minuuttia



 

Papyaja King on yksi New Yorkin legendaarisimmista hot dog -paikoista ja eniten kopioitu ravintola. Heillä on punasipulikastike, joka on aivan huikean suosittu ja hyvä kastike.  Sitä laitetaan kylmänä hot doggien väliin.

Moni on yrittänyt kopioida tätä salaisella reseptillä tehtävää kastiketta. Tässä on yksi versio, jonka olen löytänyt parilta eri youtube-kanavalta. Kuten kaikkia kastikkeita, niin tätäkin kannattaa versioida ja maustaa eri tavoin oman maun mukaan.

Ensimmäisellä kerralla kastiketta valmistaessa en mitannut mausteita kovin tarkkaan ja laitoin valkoviinietikan sijaan kastikkeeseen valkkaripullon pohjat. Lisäksi en löytänyt ruskeaa sokeria, joten käytin fariinisokeria sen sijaan. Uskomaton makuelämys siitä silti tuli.

 

 Ainekset:

4 kpl isoa sipulia
1,25dl ruskeaa sokeriaa
Litra vettä
Desi valkoviinietikkaa
4 ruokalusikallista tomaattipyrettä
4-5 valkosipulinkynttä
Jauhoja suurustamiseen 

 

Mausteita, jokaista 1 ruokalusikallinen
Chilijauhe
Paprikajauhe

 

Mausteita, 1 teelusikallinen
Sipulijauhe
Valkosipulijauhe
Kanelia
Suola
Dijon-sinappia tai sinappijauhetta
Mustapippuri

 

Näin se tehdään:

1. Hiosta ohuiksi siivuiksi leikattuja sipuleita pannulla muutama minuutti. Älä ruskista sipuleita.

2. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja anna niiden paistua pari minuuttia

3. Sekoita joukkoon kuivamausteet ja tomaattipyre ja anna niiden paistua minuutti. Sekoittele seosta.

4. Lisää joukkoon valkoviinietikka ja vesi

5. Anna seoksen kiehua hiljalleen 45 minuuttia

6. Suurusta seos lopuksi, jotta se pysyy paremmin hodareiden ja hampurilaisten välissä

7. Jäähdytä kastike ennen käyttöä. Maistui tosin hyvältä hodarin välissä myös lämpimänä!

Kommentit