Valmistumisaika noin 2 tuntia
Singaporesta löytyy kiinalainen katukoju, jossa tehdään kokonaisia keitettyjä kanoja. Katukoju on saanut Michelin-tähden, koska kana on loistavasti tehty. Innostuin tästä asiasta ja katsoin hieman eri reseptejä kuinka kanan voisi valmistaa. Kanasta siitä saa ison ja näyttävän annoksen. Koska Kiinassakin reseptit vaihtelevat tekijän mukaan, lisäsin oman maun mukaan reseptiin kafir-limen lehtiä ja chiliä.
Ainekset:
- kokonainen kana
- reilu pala inkivääriä
- 8 valkosipulinkynttä
- 2dl laadukasta soijakastiketta. Osa voi olla myös tummaa soijakastiketta.
- 0,5dl riisiviiniä
- kevätsipulin varsia
- 1-2 ruokalusikallista ruskeaa sokeria
- vettä
- kaksi kanelitankoa
- 2 tähtianista
- 5 neilikkaa
- 3 kafir-limen lehteä
- kokonaisia chileja oman maun mukaan
Näin se kokataan:
1. nosta kana lämpimään tuntia ennen valmistusta
2. täytä kanan kevätsipulinvarsilla ja halkaistuilla valkosipulilla ja inkiväärinpaloilla. Kevätsipulin varret kannattaa taittaa, jotta ne saa helposti kanan sisälle.
3. Lisää kattilaan öljyä ja kuulota mausteita ja sokeriaa saadaksi niistä makua liemeen
4. Lisää hieman soijakastiketta sekaan ja ruskista kanan pinta kattilassa. Tämä vaihe lisää väriä ja makua kanaan. Nosta kana pois kattilasta.
5. Lisää loppuosa soijakastikeesta, riisiviiniä ja reilusti vettä.
6. Kun vesi kiehuu, voit laittaa kanan takaisin kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että kana peittyy kokonaan nesteen alle.
7. Keitä kanaa kannen alla noin 20 minuuttia.
7. Sammuta levy ja jätä kana kannen alle 40 minuutiksi.
8. Nosta kana kattilasta ja laita se kuivumaan noin puoleksi tunniksi.
9. Ota täytteet pois kanan sisältä ja paloittele se haluamallasi tavalla. Jos haluat tarjota kanan auttenttiseen tapaan pilkotaan se 2cm levyisinä paloina luineen.
10. Kattilaan jääneestä keitinliemestä voit tehdä kanan päälle kastikkeen. Laimenna sitä vedellä, mikäli se tuntuu liian suolaiselta.
Tarjoile kana perinteiseen tapaan riisin kanssa!
Lisävinkit:
- voit käyttää ruoassa myös esimerkiksi setsuanian pippureita lisätäksesi makua.
- voit käyttää ruoassa myös esimerkiksi setsuanian pippureita lisätäksesi makua.
- soijakastikkeiden suolamäärät vaihtelevat aika paljon. Liemi saa olla reilun suolaista maultaan.
Kommentit
Lähetä kommentti