Herkullinen kantarellipasta

Kokkausaika noin 20min

Kävelin sunnuntaina kotiin lähimetsän kautta ja löysin paljon kantarelleja. Ajattelin tehdä pastan, jossa ei olisi kermaa. Tein pippurin Cacio e Pepen tapaan ja Carbonara-tyylisen kastikkeen. Reseptistä syntyi aivan loistava ja täyteläinen pastaruoka.

Aineet:

- 3dl tai enemmän pilkottuja kantarelleja
- voita
- 1-2 teelusikallista vasta rouhittua mustapippuria
- 2 kananmunaa
- reilu 1dl raastettua juusto (pecorino, parmesan tai vastaava rasvainen juusto sopii hyvin)
- pastaa
- suolaa
- ruohosipulia

1. Lämmitä vesi kiehumispisteeseen. Mausta vesi suolalla ja lisää pasta.
2. Lämmitä pannu ja laita rouhittu mustapippuri paahtumaan minuutiksi pannulle.
 

3. Lisää voita ja sienet pannulle..
 
4. Sekoita kananmunat ja juustoraaste kulhossa.
 
 5. Paista sieniä niin pitkään, että pannulta on haihtunut kaikki neste.
 
 
6. Lisää pannulle pasta (al dente) ja kauhallinen keitinvettä ja sekoita hyvin.
 
 
 
7. Kaada kananmunien ja juuston seos pastan joukkoon. Sekoita samalla kokoajan. Jatka sekoittamista kunnes syntyy kermainen kastike. 
 
Mikäli liesi on liian kuumalla, voit nostaa pannun välillä sivuun. Seos kyllä kypsyy, kun pasta on kuumaa. Tämä on tärkein vaihe ja sekoittamista ei saa lopettaa kesken.


8. Nosta valmis pasta lautaselle ja viimeistele annos juustoraasteella ja ruohosipulilla. Nauti!


Vinkki:

- säädä pippuria ja juuston määrää oman makusi mukaan. Jos lisää juustoa, niin laita keitinvettä vähän enemmän, jotta kastikkeesta ei tule liian paksua.

Kommentit