Juustoinen sienikeitto kannella

Kokkaukseen kuluu aikaa noin 40min 


 

Kuivuus vaivasi metsässä tällä viikolla ja löysin vain noin puoli litraa kantarelleja. Mietin kotona, että miten sienikeitosta saisi astetta juhlavamman annoksen. Keksin lisätä siihen ranskalaisen sipulikeiton tyyliin leivän ja runsaasti juustoa kanneksi.

Tässä on resepti yhden miehen annokselle. Jos teet kavereillesi juhliin keittoa, niin pistä vaan aineksia moninkertaisesti ja tarjoa keittoa jokaiselle omassa pienessä kattilassa tai savikulhossa.

Ainekset:

- n. 5dl kantarelleja tai muita sieniä
- iso sipuli
- 0,5dl valkoviiniä
- pari kynttä valkosipulia murskana
- kasvis- tai kanalientä
- 30-40g aurajuustoa
- mustapippuria
- vehnäjauhoja
- persiljaa
- paahtoleipää
- gruyère-juustoa
 
 
1. Lämmitä pannu ja laita öljyä pannulle. Karamellisoi sipuleita pannulla vähintään 15min. Sipuleita voi karamellisoida jopa 40min, jos haluaa keittoon tummemman sipulin sävyn.
2. Lisää kantarellit ja hauhduta niistä ylimääräinen neste
3. Kaada sipulit ja sienet kattilaan. Lisää valkoviini ja anna sen kiehua hetken
4. Lisää kasvis- tai kanaliemi ja anna kiehua 10min
5. Lisää aurajuusto ja mausta mustalla pippurilla
6. Sekoita vehnäjauhoja veteen ja suurusta keittoa paksummaksi. Jos tykkäät kermaisemmasta keitosta, voit lisätä kermaa tässä vaiheessa.
7. Mausta loppuun tuoreella persiljalla
8. Annostele keittoa savisiin tarjoiluastioihin
9. Tee paahdetusta leivästä tiivis kansi keiton päälle
10. Raasta runsaasti gruyère-juustoa leipien päälle
11. Laita savikulhot kuumaan uuniin ja anna juuston sulaa kunnolla ja ruskistua hieman
12. Nosta kulhot uunista ja lisää vielä koristeeksi päälle persiljaa 




 
 

Kommentit